DSpace

Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://data.ufl.udn.vn/handle/UFL/1457
Nhan đề: An investigation into linguistic features of typical speech acts of cooking instructions in english and vietnamese
Nhan đề khác: LVTHS2014-8220201-471
Tác giả: PGS.TS. Trần Văn Phước
Cao Thị Mỹ Hạnh
Từ khoá: linguistic
typical speech acts
cooking instructions
cooking
english and vietnamese
The English Language
Năm xuất bản: 2014
Nhà xuất bản: Trường Đại học Ngoại ngữ, Đại học Đà Nẵng
Tóm tắt: This study makes an investigation into the typical speech acts of cooking instructions in English and Vietnamese in an attempt to discover some typical linguistic features and then find out the similarities and differences between English cooking instructions and Vietnamese ones in terms of their pragmatics, semantics and syntax. In addition, the findings of this study were presented based on a survey of 20 cooking instructions in English and another 20 ones in Vietnamese which are taken from cooking videos on the Internet and television. The study found out three pragmatic features in cooking instructions in both languages: suggestion, description and recommendation. In term of semantic features, this study showed some meaning fields of words such as ingredients, quantity of ingredients, tools, and activites in cooking instructions. In aspect of syntactic features, the types of sentences, sentence structures, phrases and adverbial clauses were analyzed.
Định danh: https://data.ufl.udn.vn/handle/UFL/1457
Bộ sưu tập: Ngôn ngữ Anh

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
LUAN VAN.pdf
  Giới hạn truy cập
926.16 kBAdobe PDFbook.png
 Đăng nhập để xem toàn văn


Vì lý do bản quyền, một số tư liệu chỉ có biểu ghi thư mục, hoặc chỉ mang tính chất lưu trữ. Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật sở hữu trí tuệ