Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
https://data.ufl.udn.vn/handle/UFL/945
Nhan đề: | A STUDY ON PRAGMATIC FEATURES IN ENGLISH RESPONSES TO NEGATIVE FEEDBACK OF CUSTOMERS IN HOSPTALITY |
Nhan đề khác: | SVNCKH2021-055 |
Tác giả: | ThS. Phạm Thị Ca Dao Nguyen Thanh Binh |
Từ khoá: | response negative feedback online complaint complaint hospitality pragmatic features politeness principle politeness strategy |
Năm xuất bản: | 2021 |
Nhà xuất bản: | Trường Đại học Ngoại ngữ, Đại học Đà Nẵng |
Tóm tắt: | This study aims at analyzing pragmatic features in English responses by hospitality businesses to negative feedback of customers. The investigation follows two theories which are Brown & Levison’s (1987) politeness theory and Leech’s (1983) politeness principle. The data of the study was retrieved from Tripadvisor, including 150 responses from the top 50 hotels in the USA and was carried out through both qualitative and quantitative analysis. Firstly, six types of Leech’s (1983) maxims were examined; these consist of tact maxim, generosity maxim, approbation maxim, modesty maxim, agreement maxim and sympathy maxim. After which, four kinds of politeness strategies of Brown & Levinson (1987) including bald on strategy, positive politeness, negative politeness and off record strategy were surveyed. The findings of the study will be beneficial for teachers and students who want to gain a more genuine insight into pragmatic features in English responses by hospitality businesses to negative feedback of customers, as well as for those looking for an effective and professional way to write an English response to negative feedback of customers, especially in the hospitality industry. |
Định danh: | https://data.ufl.udn.vn/handle/UFL/945 |
Bộ sưu tập: | NCKH CỦA HỌC VIÊN/SINH VIÊN |
Các tập tin trong tài liệu này:
Không có tập tin nào liên quan với tài liệu này.
Vì lý do bản quyền, một số tư liệu chỉ có biểu ghi thư mục, hoặc chỉ mang tính chất lưu trữ. Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật sở hữu trí tuệ